Flebografie - Venografie

Venografia sau flebografia este o procedură radiologică utilizată pentru a diagnostica sistemul venos, în special venele picioarelor.

Procedura este utilizata de cele mai multe ori pentru membrele inferioare si vena cava inferioara fiind localizarile cele mai frecvente ale flebitelor si trombozelor venoase.

Status disponibilitate fonduri suficiente

În acest moment sunt disponibile suficiente fonduri pentru luna curenta pentru proceduri de cardiologie interventională cu decontare prin Casa de Asigurari de Sănătate.

Programarile transmise prin formularul online au prioritate, acestea sunt procesate automat si au prioritate in fata programarilor si solicitarilor transmise telefonic.

Flebografie - Venografie


Coplată 1550 lei

Costuri suplimentare în afara procedurii medicale decontate cu biletul de trimitere.

Cost integral fără bilet de trimitere 3500 lei

Disponibil pentru toți pacienții asigurați ce prezintă la internare bilet de trimitere de la medicul specialist.

Ofertă în limita fondurilor disponibile.

Consiliere de specialitate

Paula Ungureanu vă poate oferi toate răspunde legate de procedurile medicale de cardiologie intervențională, coronarografii și arteriografii.

Disponibil Luni - Vineri 08:00 - 20:00.

Sambata 08:00 - 14:00 Duminica - Indisponibil

Paula Ungureanu

Consilier medical Angiomedica

Programare online flebografie

Solicitați online o programare pentru o procedura interventională cu decontare directă cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurari de Sănătate.

Programarile transmise prin formularul online au prioritate, acestea sunt procesate automat si au prioritate in fata programarilor si solicitarilor transmise telefonic.

INFORMAȚII IMPORTANTE

Flebografia

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile prezentate mai jos.

Ce este coronarografia?

Coronografia nu este un tratament in sine, ci este o procedură de diagnostic prin intermediul căreia medicul examinează venele membrelor inferioare. Procedura este utilizata de cele mai multe ori pentru membrele inferioare si vena cava inferioara fiind localizarile cele mai frecvente ale flebitelor si trombozelor venoase.


Ce avantaje prezintă?

Principalul avantaj al acestui tip de investigație este faptul că este o procedura minim invazivă ce nu necesită internare prelungită, pacientul fiind externat de obicei în mai puțin de 24 de ore.


Ce riscuri există?

Flebografia nu este practicata la femeia gravida. Medicul trebuie sa se asigure ca pacientul nu este alergic la iod. Persoanele care sufera de insuficienta renala, trebuie sa consume din abundenta lichide in zilele care preced si care urmeaza examenul, cu scopul de a evita agravarea insuficientei lor renale. Se intampla ca unele persoane sa simta, in momentul injectarii produsului iodat de contrast, greturi sau stari scurte de indispozitie, fara gravitate, dar care trebuie semnalate medicului.

Echipa medicală este pregătită și gata să intervină eficient în cazul apariției unor complicații în cursul procedurii.


Desfășurarea procedurii

Flebografia este o procedura medicala de scurta durata, internarea uzuala este de 24 de ore. Procedura realizata de echipa Spitalului Angiomedica durează aproximativ 30 de minute, uneori mai mult dacă venografia este grupată cu alte proceduri.

Un produs iodat de contrast, opac la razele X, este injectat cu scopul de a putea vizualiza venele profunde ale pulpei, coapsei si a partii joase a abdomenului (vena iliaca). Pacientul este retinut de la mancare cu cel putin 12 ore inaintea examenului. Medicul pune garouri la inaltimea gleznei, a gambei si a coapsei cu scopul de a dilata venele profunde. Dupa dezinfectarea partii de sezut corespunzatoare fiecarui picior, medicul inteapa pielea cu ajutorul unui ac si injecteaza produsul de contrast. Examenul dureaza intre 15 si 30 minute. Curand dupa aceea, subiectul poate sa-si reia activitatea.


După procedură

Pentru eliminarea substanței de contrast este recomandată hidratarea prin consumul a minim 2 litri de lichide în următoarele 24 de ore după coronarografie.

După flebografie pacienții rămân internați si monitorizați de echipa medicală până la vizita medicala anterioară externării.