Arteriografia periferică

Arteriografia este procedura interventionala prin care se determina starea arterelor periferice: carotida, renale, mezenterice (tub digestiv, iliace, memebre inferioare, respective existent ateroamelor (depozite de grasime la nivelul arterelor periferice).

Prin arteriografie si tratamentul interventional prin angioplastie se elimina riscuri majore privind: accidentului vascular cerebral, infarct, imputarea de membru și riscurile chirurgicale majore.

Status disponibilitate fonduri suficiente

În acest moment sunt disponibile suficiente fonduri pentru luna curenta pentru proceduri de cardiologie interventională cu decontare prin Casa de Asigurari de Sănătate.

Programarile transmise prin formularul online au prioritate, acestea sunt procesate automat si au prioritate in fata programarilor si solicitarilor transmise telefonic.

Arteriografie periferică


Coplată 1550 lei

Costuri suplimentare în afara procedurii medicale decontate cu biletul de trimitere.

Cost integral fără bilet de trimitere 3500 lei

Disponibil pentru toți pacienții asigurați ce prezintă la internare bilet de trimitere de la medicul specialist.

Ofertă în limita fondurilor disponibile.

Consiliere de specialitate

Paula Ungureanu vă poate oferi toate răspunde legate de procedurile medicale de cardiologie intervențională, coronarografii și arteriografii.

Disponibil Luni - Vineri 08:00 - 20:00.

Sambata 08:00 - 14:00 Duminica - Indisponibil

Paula Ungureanu

Consilier medical Angiomedica

Programare online arteriografie

Solicitați online o programare pentru o procedura de cardiologie interventională cu decontare directă cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurari de Sănătate.

Programarile transmise prin formularul online au prioritate, acestea sunt procesate automat si au prioritate in fata programarilor si solicitarilor transmise telefonic.

INFORMAȚII IMPORTANTE

Arteriografia

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile prezentate mai jos.

Ce este arteriografia?

Arteriografia nu este un tratament in sine, ci este o procedură de diagnostic prin intermediul căreia medicul examinează arterele coronare și detectează eventualele îngustări ce pot sa apară la nivelul arterelor periferice.


Când este indicată?

Se recomandă pacienților cu suspiciune de arteriopatie periferică, afecțiune care presupune depunerea de plăci ateromatoase pe pereții arterelor din zona periferică.


Ce avantaje prezintă?

Principalul avantaj al acestui tip de investigație este faptul că este o procedura minim invazivă ce nu necesită internare prelungită, pacientul fiind externat de obicei în mai puțin de 24 de ore.

Un alt avantaj însemnat este reprezentat de faptul că în cazul în care în timpul procedurii se identifică leziuni ale vaselor periferice acestea pot fi tratate pe loc în cadrul aceleiași proceduri prin montarea unui stent sau a unui balon dilatator după caz.


Ce riscuri există?

In cazuri foarte rare pot apare efecte adverse în cursul procedurii.

Alergia la substanța de contrast sau unele medicamente

Apariția palpitațiilor (aritmii) sau a leșinurilor

Infarct miocardic (șansa de 1/10000 de pacienți)

Apariția de hematoame (vânătăi) la locul unde a fost inserat cateterul

Echipa medicală este pregătită și gata să intervină eficient în cazul apariției unor complicații în cursul procedurii.


Înainte de procedura

Pacienților ce au in tratament anticoagulante orale vor primi indicații de suspendare a tratamentului cu una sau doua zile in avans.

Nu vei consuma alimente și nu vei bea lichide cu câteva ore inaintea procedurii.

Fumătorii se vor abține de la fumat.

In cazul pacienților ce au programată și implantarea de stent se indică adăugarea de medicamente antiagrenante daca acestea nu sunt deja in planul de tratament.

 

Recomandăm prezentarea tuturor documentelor medicale anterioare pentru a facilita analiza amănunțită a dosarului medical în vederea programării procedurii medicale.


Desfășurarea procedurii

Arteriografia periferică este o procedura minim invazivă ce presupune inserarea unui cateter ce va fi ghidat prin vasele de sânge până în zona de investigat. Prin cateter se introduce o substanță ce permite vizualizarea in timp real a arterelor folosind raze X. Astfel se pot examina in detaliu eventualele blocaje ce impiedică circulația normală a sângelui.

În funcție de rezultatul examinării medicul recomandă fie tratamentul medicamentos fie tratamentul intervențional pentru dilatarea zonei stenozate cu balon sau cu stent.


După procedură

Pentru eliminarea substanței de contrast este recomandată hidratarea prin consumul a minim 2 litri de lichide în următoarele 24 de ore după arteriografie.

După efectuarea procedurii pacienții rămân internați si monitorizați de echipa medicală până la vizita medicala anterioară externării.